This is us

This is us

onsdag den 12. februar 2014

Udredning, diagnose-skræk og utilstrækkelighed!

Engang var den her blog tiltænkt en rolle, som udlednings-kanal for mine frustrationer over, at min krop ikke længere er i top-form, at mit vaskebræt er forsvundet, at det er svært at holde fokus på mad og træning og som inspiration for alle Jer andre, der også til dagligt kæmper mod overvægt, mismodige ture i prøverummet og håbløshed over de mængder af tøj der hænger i klædeskabet til ingen verdens nytte!

Jeg er dog efterhånden nået til et sted i mit liv, hvor jeg må erkende, at der findes et utal af den slags sider, at det i min hverdag ikke gør nogen som helst forskel, og at det bare ikke er vigtigt længere. Var det fedt at være i super god form: JA! Var det fantastisk at have vaskebræt: JA! Var det optur at gå ind i div. butikker og kunne tage alt ned af hylderne og vide, at det bare passede: JA! Var jeg lykkelig: NEJ! Bliver jeg lykkelig fordi jeg taber 15 kg: NEJ! Bliver jeg lykkelig hvis alt mit tøj passer igen: NEJ! (Selv om det da ville være umanerlig skønt). Bliver jeg lykkelig hvis jeg igen og igen skal slå mig selv i hovedet fordi alle mine forkromede planer om træning og vægttab falder til jorden: NEJ!

Så nu tænker jeg, at jeg ændrer konceptet. Det er her min blog, om mig og mit liv med alt hvad det indebærer af: Bekymringer, overvejelser, panik, angst, glæde, begejstring, kærlighed – og alt det ind imellem…. Og hvis du vil læse med er det skønt, og giver jeg dig ”stof til eftertanke” eller giver dig lyst til at bidrage, så er det bare endnu bedre! Men det her er stadig for min skyld, for MIG fordi jeg har lyst til at dele mit helt (u)almindelig liv og mine tanker.

Jeg elsker at skrive, jeg er god til det (f… janteloven), og hvis jeg er rigtig heldig, finder jeg en dag tid til at skrive en bog. I mellemtiden, nyder jeg, at jeg fra tid til anden kan skrive lidt her på min blog, og når det går ”vildt for sig” skriver jeg på mine noveller, som måske engang bliver udgivet, eller også gør de ikke, men det er ikke så vigtigt! Det vigtige er, at det gør mig glad at skrive!

Og det har jeg brug for – altså for at blive glad i låget ind imellem. For hjemme hos mig, er livet ikke altid så let og ligetil, som jeg godt kunne ønske mig. Faktisk har det sidste ½ år budt på ikke så få udfordringer, og det er til tider en kunst at navigere rundt i alt dette, når man samtidig er den eneste voksne i hjemmet.

Jeg blev fyret fra mit job i maj måned 2013, det var ikke det store tab – jeg var temmelig stresset over det umådelig krævende job jeg havde på det tidspunkt, og da jeg samtidig var begyndt at gå og falde på gaden (og nej, jeg var hverken beruset eller i stiletter), støde ind i ting, tabe ting og glemme temmelig meget, var det et kærkomment afbræk, at kunne trække vejret, imens jeg akut blev henvist til udredning for en hjernetumor. Kan afsløre, at jeg gik temmelig meget i panik og både nåede at overveje, hvem der skulle have børn, hus og bil og ikke mindst alle mine sko, i den uge der gik, fra jeg blev henvist til jeg fik svar på min CT-skanning!

HELDIGVIS var der ikke tale om en hjernetumor! Men når man lander i sundhedssystemet, bliver man ikke sluppet så let, så nu er jeg i gang med adskillige undersøgelser for at finde ud af, hvorfor jeg har nedsat muskelkraft og reflekser i mit venstre ben, som altså betyder, at jeg til tider går og falder på gaden… (Og hey - hvis du følges med mig, når det sker, så venligst bare grin sammen med mig og hjælp mig op – for JO, det er stadig MEGA PINLIGT at ligge og rode rundt midt på gaden!!). Det har afstedkommet diverse undersøgelser, der ikke alle er lige behagelige, og ingen kan garantere, at vi nogen sinde finder et svar, men jeg stiller gerne op, hvis der er, bare en lille chance for at få en afklaring.

Nu kunne man jo så tænke, at den her udredning, som strækker sig over meget lang tid, var nok at forholde sig til, når jeg nu også skulle starte på et nyt job, og jeg havde i mit stille sind bedt en bøn om, at 2014 måske ville være en smule mere i mit favør. Jeg ved det – man skal ikke ønske sig for meget – og vi var dårligt kommet igennem nytåret før jeg endnu engang blev udfordret.

Jeg er velsignet med 3 fuldstændig fantastiske børn, som jeg elsker overalt på jorden. De er alle 3 vidt forskellige, med 3 forskellige personligheder og i sidste ende ligner ingen af dem mig (i hvert fald ikke inden i). I blandt de 3 er der en ganske særlige én, som altid har formået at udfordre mig lidt mere end de andre, som altid oplever ting på en helt anden måde og som trækker enormt store veksler på overskud og forståelse, da det til tider er på ”bekostning af de andre 2”, at der bliver sat regler og rammer og konsekvenser. Det er her min prioriteringsproblematik opstår, for når man har 3 børn og 1 stjæler vanvittig meget opmærksomhed, hvordan når man så at tilgodese de andre børns behov, når man bare er én voksen? Jeg har ikke fundet svaret endnu, og måske lykkes det aldrig!  

Børnehave, skole og frit har i flere år udtrykt bekymring for barnet, men hver gang nogle har gjort tiltag til at der skulle ske en udredning, er det endt med, at det er faderen og jeg, som har været til samtaler for at få ”værktøjer til at håndtere evt. konflikter”. Ikke videre konstruktivt på den lange bane, når det nu er et barn man er bekymret for.
Hvor om alting er, er der nu iværksat en større udredning af barnet. Dette indebærer, at der udover en del samtaler, også skal udfyldes indtil flere skemaer med diverse udsagn, man skal vurderer hvor vidt passer på barnet. Min umiddelbare tanke var egentlig, at det gav rigtig god mening, indtil jeg fik studeret papirerne nærmere og der pludselig står en masse ”grimme ord” som autisme og Aspergers syndrom, og jeg tog mig selv i at tænke, hvordan jeg fik udfyldt papirer så barnet fremstår mest muligt ”normalt”.

Jeg undskylder på forhånd til alle dem, jeg nu har ”trådt over tæerne”, men min manglende viden på lige dette felt og min panikagtige angst over, at vi nu er på jagt efter en diagnose, som vi kan putte på barnet gør, at jeg ikke tænker særlig klart og samtidig har svært ved at forholde mig til, hvad det her evt. har af betydning for vores familie. 

Så ser du kære læser – med alt dette i mit liv – må jeg vist snart nå til en erkendelse af, at slank og fit ikke gør mig lykkelig (eller lykkeligere…..), men nærvær, fysisk og mental sundhed og kærlighed er vejen frem for mig og min lille familie, som i sidste ende er det vigtigste og mest dyrebare jeg har.

Og nå ja – så altså lige alle Jer der igen og igen stiller op med en hjælpende hånd, et lyttende øre, kys og kram og kærlige indspark – hvor er jeg dog dybt taknemmelig for hver og én af Jer <3  

(Og nej, jeg har bestemt ikke opgivet håbet om, at jeg en dag springer i alt det fantastiske tøj der hænger i mit klædeskab - det er bare ikke det vigtigste lige nu!!) 


1 kommentar:

  1. Sødeste Gittepige <3 Jeg har kendt dig hele dit liv (næsten) og du er intet mindre end et fantastisk menneske. Jeg ved hvad du har været igennem og jeg tager sgu hatten af for at du holder skruen oven vande.Det er ikke fair at du og din lille familie skal igennem alt det her og jeg håber og ønsker af hele mit hjerte at i snart får helt ro på så i kan nyde livet fuldt ud.
    De kærligste hilsner og varme tanker til dig og pigerne fra din "gamle" tante Sanne ;)

    SvarSlet